Tre brutala äldrerån inom en halvtimme

Tre äldre personer rånades inom loppet av en halvtimme i västra Göteborg på lördagseftermiddagen Två av brottsoffren skadades dessutom i samband med rånen, uppger polisens presstalesman Thomas Fuxborg för P4 Göteborg.

Första rånet inträffade vid hållplatsen Nymilsgatan i Flatås vid 13.30-tiden. En kvinna i 80-årsåldern attackerades när hon hade gått av spårvagnen. Två gärningsmän ryckte av kvinnan hennes halskedja. Kvinnan ramlade till marken och slog sig så att hon fick en bula och skrapsår.

Det andra rånet inträffade i närheten vid Kapplandsgatan bara 20 minuter senare. Även där var det en äldre kvinna som blev överfallen. En man på cykel ryckte till sig kvinnans guldkedja som hon bar runt halsen. Rånaren och en kamrat sågs lämna platsen.

Cirka fem minuter senare, strax före klockan 14, var det dags för personrån nummer tre. En äldre man på cykel puttades omkull vid Marklandsgatan och rånaren försökte ta hans mobiltelefon.

Mannen skadades vid fallet i marken och slog ut en tand. Allmänheten ingrep och följde efter rånaren som då ropade att han har kniv. Då avbröts förföljandet. Rånoffret upptäckte att han blivit av med sin halskedja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".