Brottsplatsen utanför en förskola på Björkhöjdsgatan är fortfarande avspärrad.
1 av 4
Brottsplatsen utanför en förskola på Björkhöjdsgatan är fortfarande avspärrad. Foto: Josipa Kesic/Sveriges radio
Polisens tekniker anländer till den plats där en 19-årig man skjutits i Göteborgsstadsdelen Tynnered på söndagskvällen.
2 av 4
Polisens tekniker anländer till den plats där en 19-årig man skjutits i Göteborgsstadsdelen Tynnered på söndagskvällen. Foto: Thomas Johansson/TT
Polisens tekniker arbetar på den plats där en 19-årig man skjutits i Göteborgsstadsdelen Tynnered på söndagskvällen.
3 av 4
Polisens tekniker arbetar på den plats där en 19-årig man skjutits i Göteborgsstadsdelen Tynnered på söndagskvällen. Foto: Thomas Johansson/TT
Polisbilar och avspärrning på den plats där en 19-årig man skjutits i Göteborgsstadsdelen Tynnered på söndagskvällen.
4 av 4
Polisbilar och avspärrning på den plats där en 19-årig man skjutits i Göteborgsstadsdelen Tynnered på söndagskvällen. Foto: Thomas Johansson/TT

En skjuten i Frölunda - fyra till sjukhus

Polisen: Det har att göra med konflikt mellan olika grupperingar
0:50 min

En man i 20-årsåldern skottskadades i Frölunda på söndagskvällen. Tre personer är misshandlade. Ingen misstänkt är ännu gripen.

Sammanlagt fyra personer har förts till sjukhus i samband med en skottlossning i Frölunda, Tynnered. Det inträffade vid 20.30-tiden på kvällen.

En person ska vara skottskadad och ytterligare tre personer uppges ha blivit misshandlade.

– Personer larmade om ett bråk i området och misstänkt skottlossning och när vi kommer till platsen hittar vi en man, skottskadad och tre män som blivit misshandlade, säger Tomas Gårner, vakthavande befäl vid polisen.

Lena Mattsson på Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour säger till P4 Göteborg att de har fått in fyra patienter i 20-årsåldern, alla män. En av dem beskrivs som allvarligt skadad medan de tre övriga är lindrigt skadade.

Ett stort område är avspärrat och polisen har under kvällen genomfört en teknisk undersökning som kommer att fortsätta på morgonen. Händelsen utreds som försök till mord och misshandel.

Polisen har ännu inga misstänkta motiv kring det här, men utesluter inte att det har med gängkriminalitet att göra. Ännu är ingen misstänkt gripen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".