Jenna Williams och Maximilian Berndsson från elvkåren har fått klagomål om passerkorten. Foto: Josipa Kesic/Sveriges radio
Jenna Williams och Maximilian Berndsson från elevkåren har fått klagomål om passerkorten. Foto: Josipa Kesic/Sveriges Radio

Hvitfeldtska inför passerkort - elever kritiska

Rektor: Ett steg för att förbättra säkerheten
1:24 min

Efter skoldådet på en skola i Trollhättan inför nu Göteborgs största gymnasium - Hvitfeldtska - passerkort som eleverna och personal ska ha synliga under hela skoldagen.

– Det här är vårt senaste steg för att försöka öka säkerheten på skolan, säger Mikael O Karlsson som är gymnasieskolenhetschef på Hvitfeldtska.

Det är nu i och med höstterminstarten som passerkorten införs. Korten som är med bild och namn är både ett passerkort och identifikationskort och både elever och personal ska ha det runt halsen eller på annat sätt synligt under hela tiden de är i skolan.

Det här är något som flera elever har reagerat på och som elevkåren har fått klagomål om.

– Det är lite för mycket att vi måste ha de runt halsen hela tiden, säger Maximilian Berntsson som är koordinator på elevkåren på skolan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".