Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Moderaterna vill se ett nationellt tiggeriförbud. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Moderaterna vill se förbud mot tiggeri

Jonas Ransgård (M): Ordningsvakter och polis ska kunna avhysa personer
0:55 min

Moderaterna presenterade i dag en rad kriminalpolitiska förslag. Bland annat vill partiet se ett nationellt tiggeriförbud.

– Jag tycker det är viktigt att kommunerna har möjligheten att förbjuda tiggeri där det krävs för att upprätthålla allmän ordning, säger Moderaternas gruppledare i Göteborg Jonas Ransgård om partiets förslag på nationellt tiggeriförbud. 

Vid en pressträff under förmiddagen presenterade Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé en rad kriminalpolitiska förslag. Bland annat så vill partiet se riktade satsningar på höjda polislöner, skärpta straff för attacker mot blåljuspersonal och mer kameraövervakning i det som polisen kallar för särskilt utsatta områden. 

När det handlar om förbud mot tiggeri så säger moderaternas Jonas Ransgård att han upplever att tiggeriet minskat något i staden, men att ett förbud trots allt krävs på flera platser i Göteborg.

– Platser som Brunnsparken ska fungera som det är tänkt. Man ska kunna vänta på en spårvagn utan att upprepade gånger bli efterfrågad på pengar, säger han.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".