Strandparken i  Kungälv
Strandparken i Kungälv en mulen septembermorgon. Foto: Peo Wenander/SR

Kungälvspark har chans att bli Årets park

Trädgårdsingenjör: Det finns något för alla att upptäcka
1:46 min

Strandparken i Kungälv är en av fem parker som nominerats till utmärkelsen Årets park.

Årets Park är en tävling som syftar till att lyfta fram vackra svenska parker och inspirera till fler besök. Priset är instiftat av mässan Elmia Park och delas i år ut för tredje gången.

– Strandparken har olika karaktär i de olika delarna, dels en lite mer ordnad del och dels en landskapsdel. Dessutom har den närhet till Nordre älv och en brygga vid vattenbrynet, säger Kungälvs kommuns trädgårdsingenjör Hanna Bäck och fortsätter:

 – Jag tror att nyckeln är att det finns olika saker i parken. Det finns något för alla att upptäcka. En del gillar landskapsdelen, en del fontänerna, och en del det lite mer ordnade. Och bryggan har blivit en populär fiskeplats för Kungälvsborna.

Strandparken i Kungälv tävlar mot Harplinge Kyrkogård i Halmstad, Bastionsparken i Jönköping, Järva DiscGolfPark i Stockholm och Stadsparken i Lund. Den 28 september avslöjas vinnaren på Elmia Park i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".