Infälld bild på Bengt Johansson i större bild med översvämning i Florida
Florida har drabbats kraftigt av orkanen Irma. Bengt Johansson i Orlando tror att det värsta är över. Foto: Susan Stocker-TT/Göteborgs universitet

Orkanen Irma tappar fart i Florida

"Det har knakat i väggarna"
1:12 min

Den värsta orkanen verkar nu ha passerat Orlando, det rapporterar Bengt Johansson, gästprofessor i Orlando.

– Det har varit väldigt blåsigt, det har knakat i huset och brädorna har slagt mot våra skydd för fönstren, men det värsta verkar vara över nu, sa Bengt Johansson till P4 Göteborg strax efter klockan 8 svensk tid.

Det var mitt i natten i Florida men han kan inte sova.

– Vi har varit lyckligt lottade men nu har strömmen gått för en timme sedan. Nu blir vi väl utan ström i några dagar, säger Bengt Johansson.

Ekot berättar att Orkanen Irma nu har tappat i vindstyrka. Den har under natten nedgraderats. Enligt prognosen kommer ovädret graderas ned till en tropisk storm. Vindarna är dock fortfarande livsfarliga och förödelsen beräknas bli enorm. Fyra miljoner Floridabor är nu utan ström och polisen uppmanar alla att fortsätta hålla sig inomhus.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".