Per Myrhill
Per Myrhill är aktuell med boken Aneurysmdimma där han berättar om sitt liv efter sin stroke men också om sin kamp för medicinsk cannabis. Foto: Daniel Ågren/Sveriges Radio

Fick stroke - Nu kämpar han för medicinsk cannabis

"Det ändrade mitt liv"
5:15 min

Per Myrhill drabbades av en stroke. Han överlevde men följderna blev svåra smärtor och kronisk trötthet. Idag säger han sig må bättre med hjälp av cannabis.

För fem år sedan drabbades den då trettiosjuåriga Per Myrhill från Floda av en massiv stroke. Han genomgick flera komplicerade operationer och svävade mellan liv och död men överlevde.

Följderna efter stroken och operationerna blev svåra och Per Myrhill lever med kronisk hjärntrötthet och svåra smärtor mot vilket han får starka morfinpreparat.
Själv säger han sig få snabbare och bättre hjälp av cannabis.

– Jag har varit konstant hög på de här medicinerna sedan det hände. Jag har själv försökt hitta andra vägar och lyckades tillslut hitta en annan väg.

Det innebar cannabis. Det ändrade mitt liv

Nu i veckan kommer Per Myhills bok ” Aneurysmdimma” där han berättar om sin väg från sin stroke till det liv han lever idag. I boken beskrivs även hans kamp för medicinsk cannabis.

Medicinsk cannabis är en fråga som är en kontroversiell fråga. Preparat som klassas som medicinsk cannabis vilka är de som innehåller THC som aktiv substans är legaliserat i flera länder

Men i Sverige är det olagligt och det finns heller inget godkänt preparat som innehåller cannabis.

Det finns dock ett läkemedel som innehåller THC, det är godkänt som preparat när inga andra läkemedel fungerar.

– Det ändrade mitt liv helt och hållet. Jag kunde umgås med min familj, jag kunde hitta på saker med min son, säger Per Myrhill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".