postnords huvudkontor. texten i blått ner och en slät huskropp i glas ovanför
Postnords huvudkontor. Foto: TT.

Postnord gör sig av med transportbolag efter misshandel

Per Ljungberg, kommunikationschef: Sådana chaufförer ska inte bära våra uniform
1:09 min

Ett transportbolag har mist hela sitt kontrakt om körningar för Postnord efter att en av bolagets chaufförer misshandlat en bilist på E 6 i Kungälv för en dryg vecka sedan.

– Det här aktuella företaget sade vi upp dagen efter misshandeln. Det var den främsta orsaken till att företaget miste kontraktet, säger Postnords kommunikationschef Per Ljungberg.

Transportföretaget hade ett tiotal bilar som körde för Postnord, enligt Per Ljungberg. Och nu har Postnord tagit in egna chaufförer och bilar som får köra i deras ställe.

Postnord är Sveriges största åkeri och har 3 000 chaufförer själva och hyr också in många privata entreprenörer som har egna bilar med Postnords logga. Deras chaufförer bär Postnords kläder, precis som den entreprenör som nu blivit av med sitt kontrakt.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi ska inte ha den här typen av chaufförer i våra uniformer, säger Per Ljungberg och tillägger:

– Det här är ett ypperligt tillfälle att påminna om Postnords uppförandekoder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".