Polisen larmades vid 23.tiden på måndagsnatten om en kraftig smäll i Biskopsgården.
1 av 2
Polisen larmades vid 23.tiden på måndagsnatten om en kraftig smäll i Biskopsgården. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio
Skadat fönster efter explosion i Biskopsgården.
2 av 2
Skadat fönster efter explosion i Biskopsgården. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio.

Kraftig smäll i Biskopsgården – föremål kastat mot lägenhet

Polisens presstalesperson: Inga personskador
1:21 min

Vid 23-tiden på måndagskvällen larmades polisen om en kraftig smäll i Biskopsgården. Det är fortfarande oklart vad det är som exploderat.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord efter att ett explosivt föremål under måndagskvällen kastades mot en lägenhet i Biskopsgården.

– Någon har kastat ett föremål mot ett lägenhetsfönster. Det har gått igenom den första rutan men inte den andra, i samband med det hördes en kraftig explosion, berättar Hans Lippens som är polisens presstalesperson i region Väst.

Ingen person skadades i explosionen. En person befann sig i lägenheten men blev inte fysiskt skadad.

Nationella bombskyddet har under natten undersökt platsen för att ta reda på vad det är för föremål som kastats mot lägenheten och svar väntas senare under dagen.

Polisen kommer att vara kvar på platsen under dagen för att knacka dörr i området och förhöra personer som bor på den aktuella adressen.

– Vi vet inte om det här kan kopplas till någon pågående gängkonflikt eller om det är en enskild händelse, det får vi återkomma till, säger Hans Lippens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".