En tavla med Göteborgsmotiv
Konstnär Carl Bjerkås
Världens barn Göteborg 2017

Pryd din vägg med ett välkänt Göteborgsmotiv

Carl Bjerkås är konstnären som älskar sin hemstad Göteborg. Missa inte att bjuda på en av hans konstverk från stadens gator och torg.

Här bjuder du på tavlan!

Carl Bjerkås är ett välkänt namn i konstgöteborg. Han har ett trettiotal separatutställningar bakom sig, bland annat en sex månader lång utställning på Sjöfartsmuseet i Göteborg.

Han har målat hamn- och stadsmiljöer sedan slutet av 1980-talet. Främst från sin hemstad Göteborg. I hans stadsbilder målar han gärna de gator han själv rör sig på i vardagen, ofta i regn och skymning. I tavlan som auktioneras ut ser man Kungsportsplatsen i riktning mot saluhallen. 

– Jag har alltid varit fascinerad av det vackra i vardagslivet. Det är det jag vill lyfta fram i mitt måleri. Regnvåta gator och torg, hus, fasader, spårvagnar, bilar, människor, folklivet, säger Carl Bjerkås.

 Carl Bjerkås promenerar eller cyklar ofta omkring med skissblock och kamera på jakt efter nya motiv, vinklar och ljusförhållanden. Sedan tillbaka till sin ateljé för att fortsätta utveckla skisser och idéer till färdiga målningar.

– Ofta återkommer jag till mer eller mindre samma plats – i upprepningen finner jag alltid något nytt, säger han.

Tavlan som nu auktioneras ut är en olja på duk. 55 x 38 cm. Titel "Höstkväll" Kungsportsplatsen.

 Du kan också bidra till Världens barn genom att ringa in 50 kronor på 099-520 17 (45 kronor går oavkortat till Världens barn), eller gå till vår digitala bössa och skicka ett sms.

Kampanjen pågår mellan den 26 september och 6 oktober och i år firar Världens barn 20 år. Temat för insamlingen är ”för barns rätt till hälsa, skolgång och trygghet”.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".