Pojke i Kongo från Lasse Perssons resa i Kongo
Nu startar insamlingen till Världens barn. Foto: Lasse Persson/Sveriges Radio
VÄRLDENS BARN

Nu startar insamlingen till Världens barn

Förra året lyckades P4 Göteborg med er hjälp samla ihop nära 300 000 kronor till Världens barn. Nu är det dags att slå det!

I dag måndag börjar P4 Göteborgs insamling till förmån för Världens barn.

I två veckor ska alla 25 lokala P4-stationer i Sveriges Radio, P4 Extra och Radiohjälpen drar sitt strå till stacken och samla in pengar till alla barns rätt till utbildning, hälsa och en värdig framtid.

Ring in 50 kronor genom att ringa 099-520 17 (45 kronor går oavkortat till Världens barn), eller gå till vår digitala bössa och skicka ett sms.

Förra året lyckades P4 Göteborg få in nära 300 000 kronor, närmare bestämt 289 961 kronor. Nu vill vi förstås toppa det med hjälp av ert engagemang!

Totalt drog Radiohjälpens kampanj in drygt 65 miljoner kronor i fjol, med ovanligt många engagemang.

– Om man tänker på att bara 26 kronor kan ge vaccin till en människa så svindlar det ju med 65 miljoner kronor, sa kampanjledare Evy Jonsson i fjol.

Den stora finalen för Världens barn-insamlingen hålls i P4 fredag den 6 oktober då radioinsamlingen summeras.

Samma kväll sänder SVT den direktsända galan Tillsammans för Världens barn. På söndag kväll redovisas hur mycket pengar som den stora kampanjen har dragit in i år.

Kampanjen pågår mellan den 26 september och 6 oktober och i år firar Världens barn 20 år. Temat för insamlingen är ”för barns rätt till hälsa, skolgång och trygghet”.

Följ med oss under två roliga veckor!

Om Världens barn 2018

  • Riksinsamlingen Världens Barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer och ett samarbete med 14 biståndsorganisationer, SVT och Sveriges Radio P4.
  • Närmare 45 000 frivilliga bidrar samtidigt som Sveriges Television och Sveriges Radio i många program uppmärksammar kampanjen.
  • Pengarna från insamlingen går sedan till många olika projekt runtom i världen. Varje år beviljar Radiohjälpen medel till ett femtiotal projekt inom Världens Barn, ofta spridda i över 30 länder världen över. Det projekten har gemensamt är att de jobbar för barns framtid och att de alltid utgår från barns rättigheter.

Källa: Världens barn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".