Heden, varningsskylt konstgräsplan
1 av 3
Varningsskylt Heden. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
Konstgräsplanen på Heden
2 av 3
Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
Konsgräsplan Heden
3 av 3
Peter Stenberg/Sveriges Radio

Ännu oklart hur förstörda planerna är

Tunga transporter förstörde Hedens konstgräsplaner
1:23 min

I nästa vecka väntas besked om hur stora skadorna är på Hedens konstgräsplaner och vad det kommer kosta att laga dom så Göteborgsfotbollen kan få tillgång till Heden igen.

Det var ju i samband med Ridsport-EM i Göteborg som tunga transporter förstörde fyra av de fem fotbollsplanerna så mycket att de fått stängas för matcher och träningar.

Idrotts- och föreningsförvaltningen har anlitat en extern konsult som inventerar hur stora och djupa skadorna på underlaget är och vad som krävs för att återställa planerna så de kan användas igen.

Det som syns på ytan är djupa spår i konstgräset, gropar och en del hål och veck som sammantaget innebär risk för skador för de som spelar eller tränar där - något också uppsatta skyltar varnar om.

IOFF:s fastighetschef Ann-Charlotte Hellman säger till P4 Göteborg att de fyra fotbollsplanerna med största sannolikhet inte kommer att vara bokningsbara för resten av året.

Kostnaderna för att få de båda elvamanna- och de båda sjumannaplanerna i skick igen beror på om hela eller bara delar av konstgräsmattorna och det som ligger under måste bytas.

På Göteborgs fotbollförbund säger kanslichefen Ulf Carlsson att man lyckats lösa avslutningen av säsongen på ett bra sätt. Många av matcherna har kunnat flyttas till inomhushallen på Kviberg och många träningar till de båda konstgräsplanerna i Skatås.

Men Ulf Carlsson säger också att det finns en oro för att reparationerna av de skadade Hedenplanerna inte kommer igång i tid innan vintern och att det är mycket viktigt för Göteborgsfotbollen att kunna använda planerna när föreningarnas försäsongsträning drar igång i januari.

På tisdag i nästa vecka möts politikerna i Idrotts- och föreningsnämnden och troligen kommer konsultrapporten om Hedenplanerna att vara klar då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".