Fotbollspelare framför läktare på gamla Ullevi.
ARKIVBILD Foto: ADAM IHSE / TT
GÖTEBORG

Fotbollsfest krockar med nazistdemonstration

Fotbollförbundet: Jag har svårt att se att de vetat om det
1:05 min

GAIS gratismatch mot Brommapojkarna på gamla Ullevi nu på lördag krockar med nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration, som det nu är tänkt ska avslutas utanför arenan en timme före avspark.

Matchen mellan GAIS och Brommapojkarna startar klockan 17.00. Nazistiska NMR:s demonstrationstillstånd sträcker sig till 16.00.

GAIS har nu sökt stöd från Svenska fotbollförbundet, som är kritiska till Förvaltningsrättens beslut att tillåta att demonstrationen just där och då.

– Kanske har man inte tagit reda på ens att den här offentliga tillställningen startar en timme senare, säger Martin Fredman som är säkerhetschef på Svenska fotbollförbundet, och före detta polis med ansvar för demonstrationstillstånd.

Matchen väntas locka kring 7000 åskådare. Under måndagen kom beskedet att Förvaltningsrätten beslutar att ändra demonstrationsrutten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".