Bild på såret över Nours ögonbryn. Och en bild på Nour bakifrån, när hon intervjuas av Peter Stenberg i studion.
En okänd man attackerade Nour och slog henne med en sten i ansiktet när hon var på väg hem från skolan. Foto: Ehwa Lindström/Sveriges Radio

Nour misshandlades på väg hem från skolan

"Han drog av mig slöjan och slog mig med en sten"
3:44 min

När Nour var på väg hem från skolan drog en man av henne slöjan och slog henne i ansiktet med en sten så att hon svimmade av. Nu berättar hon för P4 Göteborg om rädslan efter misshandeln.

Det var vid 15-tiden i måndags när 18-åriga Nour var på väg hem från skolan som hon blev attackerad av en okänd man och slagen i ansiktet med en sten. 

– Han frågade mig om jag var muslim, efter det drog han av mig slöjan och slog mig vid ögonen och käken med en sten, berättar hon för P4 Göteborg.

Nour svimmade av och föll till marken. När hon vaknade till såg hon mannen försvinna.

– Han gick i väg som att inget hade hänt.

Med hjälp av sin mamma och pappa kunde hon ta sig till sjukhus där man dokumenterade hennes skador och senare gjorde en polisanmälan. 

När Nour besöker P4 Göteborg under torsdagen ser man tydligt såren och skadorna i ansiktet efter misshandeln. Hon berättar att hon mår bättre men fortfarande känner sig alldeles för rädd för att våga sätta på sig sin slöja igen.

– Jag är jätterädd, jag får se när jag känner att jag vågar ta på mig slöjan igen.

Polisen har upprättat en anmälan om misshandel och just nu pågår en utredning om det även kan röra sig om ett hatbrott.

– Det är för tidigt att säga ännu, säger förundersökningsledare Caroline Holmqvist till P4 Göteborg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".