gatusten, NMR-demonstration
Allt plockas undan som kan komma att kastas under demonstrationen. Foto: Hasse Holmber, Ulf Palm/TT

Sten Sturegatan rustar för nazistdemonstration

Flera butik- och restaurangägare på Sten Sturegatan är besvikna på polisen som inte informerat om vad som kommer att hända under lördagens demonstration.

Bänkar, lösa stenar och andra föremål som kan tänkas gå sönder eller användas av demonstranter under lördagen plockas nu bort utanför Hotell Liseberg Heden. Susanna Eckerstein är affärsområdeschef för hotellet, hon säger att läget inför helgen känns lugnt. Lisebergs säkerhetsavdelning har en bra överblick och god kontakt med polisen.

Men det är inte alla på Sten Sturegatan som är nöjda med informationen från polisen. Lite längre österut på gatan, alldeles i närheten där nazistiska nordiska motståndsrörelsens demonstration är tänkt att starta, driver Pasquale en italiensk restaurang.

Han har inte fått någon information från polisen om lördagens demonstration. Han vet inte hur avspärrningarna kommer att se ut, hur länge de kan tänkas vara kvar eller om hans gäster kan ta sig fram till restaurangen. 

Tvärsöver gatan driver Fatana en tobak och spelbutik. Hon tänker ha öppet under lördagen även om det känns lite obehagligt. Inte heller hon har fått någon information från polisen om lördagens demonstration. Det hade känts bättre om de kom hit och pratade med oss, säger hon.

Polisen säger i en kommentar till P4 Göteborg att man nu kommer att informera samtliga näringsidkare om vad som gäller inför lördagens demonstrationståg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".