Kaj Linna
Kaj Linna som mot sitt nekande dömdes till livstids fängelse 2004 frikänns i maj i år helt av hovrätten för rånmordet i Kalamark. Foto: Johan Nilsson/TT

Hör hela intervjun med Kaj Linna

Hela intervjun med Kaj Linna: Jag är fullständigt övertygad om att jag vet hur det har gått till
11 min

Kaj Linna berättar om första tiden i frihet, framtidsplaner och att han ska skriva en bok om sitt eget rättsfall.

Den 30 maj i år släpptes Kaj Linna fri efter att ha suttit oskyldigt dömd för ett brutalt rånmord i Kalamark i tretton år.

Flera journalister har granskat fallet och också varit med och tagit fram ny information som legat till stor grund för beslutet om att frikänna Kaj Linna.

Under helgens Bokmässa möter Kaj Linna allmänheten för första gången sedan han blev frisläppt tillsammans med DN-journalisten Stefan Lisinski, aktuell med boken "Att ta ett liv" som handlar om Linna-fallet, och radiojournalisten Anton Berg, som uppmärksammade fallet i podcasten "Spår".

När P4 Göteborg träffar Kaj Linna under fredagen för att prata om hans tid i frihet avslöjar han för första gången att han ska skriva en egen bok om sitt rättsfall, om hans teori om det brutala rånmordet i Kalamark och om sin egen tid i fängelse.

– Jag är fullständigt övertygad om att jag vet hur det har gått till, säger han.

I dag har han bosatt sig i Spanien tillsammans med sambon och läraren Petra Wüllrich som han träffade när han studerade i fängelset. Och hans två söner träffar han så ofta han kan. 

– Men det är ju så att det har gått så lång tid att vi nästan är som främlingar för varandra. Plus att det här är ju två vuxna män nu vilket gör att jag kan ju inte vara sådär jättemycket pappa och tala om vad de ska göra och inte göra. Jag kan ju liksom inte uppfostra dem nu om man säger så. Det har blivit att jag får stå vid sidan om och försöka föregå med gott exempel.

Lyssna på hela intervjun med Kaj Linna för att höra honom berätta om första tiden i frihet, framtidsplaner, boken han vill skriva och tiden i fängelse!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".