personer har samlats för att manifestera vid Domkyrkan i Göteborg
Vid Domkyrkan lördag morgon. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio

Antinazistisk manifestation utanför Domkyrkan

Präst: Gott att samlas och påminna oss om alla som kämpat för fred, rättvisa och jämlikhet
1:31 min

Uppslutningen var stor vid Svenska kyrkans manifestation "Ord för motstånd och medmänsklighet" mot nazisternas demonstration i Göteborg.

Några hundra personer samlades vid en manifestation vid Domkyrkan på lördag förmiddag. Lisa Westberg är präst i Angered och representant för nätverket "Kyrka mot nazism":

– På en sådan här dag som är en sorgens dag så är det gott att samlas och påminna oss om alla människor som har kämpat för precis de saker som vi samlats här för idag, nämligen fred, rättvisa och jämlikhet mellan människor, säger hon till P4 Göteborg.

Agneta och Nils-Arne var två av deltagarna vid manifestationen. 

– Jag känner att man måste göra någonting och markera när nazisterna ska marschera i stan. Det är helt bisarrt tycker jag, säger Agneta.

Utanför Domkyrkan läste bland annat författarna Henrik Arnstad, Lisa Bjurwald, Elin Boardy, Mats Fors och Mattias Gardell gamla och nya antinazistiska texter från Sverige och världen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".