Skottdramat i Las Vegas
Foto: Ethan Miller

Göteborgare hamnade mitt i massakern i Las Vegas

Tim Ternmyr: Jag tänkte bara att vi måste härifrån!
0:49 min

Minst 50 döda och över 200 skadade sedan en ensam gärningsman öppnat eld mot en musikfestival i Las Vegas. Tim Ternmyr från Göteborg befann sitt mitt i tumultet, men lyckades ta sig undan.

– Vi trodde det var knallskott men det var automatvapen, berättar Tim Ternmyr. Alla började ducka och springa. Det var helt surrealistiskt. Jag bara stack! Jag kan inte riktigt beskriva. Alla var skräckslagna!

Sent på söndagskvällen lokal tid öppnade en man eld mot musikfestivalen Route 91 Harvest som ägde rum på Las Vegas huvudgata The Strip.

Gärningsmannen hade förskansat sig på 32:a våningen i Mandalay Bay Casino. Efter en stor polisinsats hittades mannen död. Polisen har identifierat skytten som en 64-årig man hemmahörande i trakten. Enligt polismyndigheten i Las Vegas är skytten inte känd för att tillhöra någon militant grupp. Något motiv till attacken är inte heller känt. 

Svenska UD har i nuläget ingen kännedom om några svenskar skulle finnas bland de skadade eller döda.

Tim Ternmyr berättar vidare:

– Vi var tvugna att ducka. Vi hjälpte några tjejer over staketet och när vi kom over själva hittade vi några tjejer I en bil. Vi knackade på och frågade om vi fick följa med.

– Vi åkte förbi ett sjukhus och det var säkert 30-40 ambulansen. Och här är det poliser överallt.

Hur är stämningen nu?

– Det är knappt några människor på gatan. Det är mest poliser. Nu ska jag och min bror försöka sova. Vi har talat om för våra nära på Facebook att vi är oskadda. Det är en jäkligt hemsk situation. Vi skulle stanna till den 8 oktober men vi kanske åker hem tidigare, säger Tim.

Följ rapporteringen kring dödsskjutningen i Las Vegas på Ekot, Sveriges Radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".