Räddnignstjänst i arbete
1 av 3
Det brann på Myntgatan, Hisingen Foto: Niklas Göransson/Nyheter STO
Räddningstjänst i arbete vid lägenhetsbrand
2 av 3
Det brann i lägenheter på Myntgatan. Foto: Niklas Göransson/STO Nyheter
Räddningstjänsten i arbete
3 av 3
Flera brandstationer bekämpar branden på Myntgatan. Foto: Niklas Göransson/Nyheter STO

Brandplatsen bevakas hela natten

Bosse Andersson på räddningstjänsten: Det är en konstruktionsbrand
2:34 min

Fortfarande på tisdagsmorgonen var räddningstjänsten kvar med två bilar för efterbevakningen med bland annat värmekamera efter branden i flerfamiljshuset på Myntgatan i Kville på Hisingen.

Det var strax efter klockan 17.30 som polis och räddningstjänst fick larm om branden i ett flerfamiljshus på Myntgatan.

Branden orsakade kraftig rökspridning från en lägenhet på översta våningen och taket, enligt stabschef Bosse Andersson på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Boende i två fastigheter intill fick evakueras, medan huset där branden startade verkar ha stått tom, eventuellt på grund av renoveringsarbeten.

Till en början hade räddningstjänsten stora resurser med 35-40 man på plats efter att branden startat vid 1730tiden på måndagen. Men senare kunde man dra ner resurserna till ett tjugotal räddningspersonal.

– Det är en konstruktionsbrand, det vill säga att det brinner i mellanväggar, takkonstruktion och bjälklag. Nu har vi ringat in den och ser ungefär var den är. Så man kan säga att vi har ganska bra kontroll över situationen just nu, säger han vid 20.30-tiden på måndagen.

– Vi kommer att vara kvar på plats för fortsatt släckningsarbete och lokalisering, och i skede två efterbevakning. Förmodligen kommer vi att vara kvar hela natten och en bit in på morgonen, om allt går som det ska.

Vid klockan 00.45 säger Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg, att man från och med midnatt är kvar med 6-7 man och bevakar brandplatsen fram till tisdag morgon, då polisen vill göra sin undersökning på plats.

Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen Region Väst, säger att en förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts, och att den tekniska undersökningen kommer att göras så snart brandplatsen har svalnat av tillräckligt mycket, troligen under tisdag förmiddag.

De som tidigare evakuerats från sina lägenheter intill den brinnande fastigheten har ännu inte fått gå hem igen, säger Ann-Christin Löfstrand.

Det finns inga uppgifter om att någon skulle ha skadats i samband med branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".