En begärs häktad för våldsamt upplopp

En man har begärts häktad efter nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg i lördags. Mannen uppges inte vara NMR-sympatisör.

Den misstänkte mannen är den 24:e person som anhållits i samband med demonstrationen i Göteborg i lördags.

Att han inte nämnts i samband med de övriga anhållna, beror på att hans fall behandlas som ett separat ärende, säger Annika Collin, som är pressansvarig på Åklagarmyndigheten, till Sveriges Radio på måndagskvällen.

Varför åklagare valt att göra så kan hon inte svara på.

Tidigare på måndagen släpptes 23 personer från NMR som har suttit anhållna för våldsamt upplopp. Misstankarna mot dem kvarstår.

Den man som nu begärts häktad är en motdemonstrant, rapporterar Göteborgs Posten, som var först med uppgifterna om häktningsframställan.

– Jag kan bekräfta att en mansperson, en motdemonstrant, har begärts häktad under seneftermiddagen, säger åklagaren Mats Ihlbom till tidningen.

Mannen har suttit anhållen sedan natten mellan lördag och söndag. Han är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, samt våldsamt upplopp.

Häktningsförhandlingen hålls klockan 15 på tisdagen, enligt Annika Collin på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista