Ny SAAB - men bara på bild

Idag presenterar Saab Automobil nästa generation av 9-3 modellen, men det blir till en början bara bilder på en sportversion av den nya bilen. Den officiella visningen och provkörningen sker först 8 juli i Stockholm.
Mottagandet av den här nya modellen kan bli avgörande för om Saab ska lyckas med sina planer att växa och Saab Automobile har investerat 4,5 miljarder kronor i anläggningen i Trollhättan. Det är investeringar som nästan motsvarar en helt ny fabrik och det är den största investeringen i produkter och produktionsutrustning hittills i Saabs historia. Samtidigt som Saab satsar stort i Trollhättan så räknar företaget med att minska personalstyrkan inom produktionen med 300 personer i år. Några uppsägningar är inte aktuella, minskningen sker genom naturlig avgång, uppger produktionsdirektör Lars Danielsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".