Polisbil framför hyreshus
1 av 2
Foto: Adam Ihse/TT
GÅRDSTEN

Klart: Kvinnan tog livet av sig själv och barnen

Kammaråklagare: Otroligt svårt att ta in
3:15 min

Den kvinna i 35-årsåldern och hennes tre barn som dog i samband med en lägenhetsbrand i Göteborg i juli dog av skador vållade av kvinnan själv.

Utredningen om misstänkt mord i Gårdsten i nordöstra Göteborg, där en kvinna och tre barn påträffades avlidna i en lägenhet är nu helt klar.

– Resultatet av utredningen visar att kvinnan dödat sina barn och därefter tagit sitt eget liv, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson vid Göteborgs åklagarkammare.

Den 51-årige man som initialt misstänktes för dådet frias därmed helt från brottsmisstankar. Och förundersökningsledare, kammaråklagare Helena Treiberg Claeson lägger ner ärendet.

Lägenhetsbrand
Det var torsdag morgon den 20 juli som polis och räddningstjänst larmades till den rökfyllda lägenheten i Gårdsten. Där hittade man den döda kvinnan och ett dött barn. Två andra barn levde fortfarande när polis och räddningstjänst bröt sig in i lägenheten men dog senare på väg till sjukhus och på sjukhuset.

Samtliga hade skador på sina kroppar som fick polisen att misstänka brott och en 51-årig man häktades kort därefter. Han försattes på fri fot några dagar senare. Den färdiga obduktionsrapporten visa nu att kvinnans och barnens skador orsakades av kvinnan själv och därmed avskrivs mannen från alla misstankar om brott.

Hotades med vräkning
Familjen hade skulder till kronofogden, hade inte betalat hyran på mycket länge och skulle vräkas samma morgon som de dog. Familjen hade en långt gående kontakt med socialtjänsten och en utredning som socialtjänsten själva gjort visar flera och allvarliga brister i kontakten med familjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".