Tre ungdomar som ska välja gymnmasium
1 av 2
Linn Gerdtham från Sigrid Rudebecks gymnasium ger goda råd till Louise Lejon och Christian Peterson ska välja gymnasium. Foto: Hasse Andersson/Sveriges Radio
Två ungdomar på gymnasiedagarna
2 av 2
Lina Snygg och Nheri Schönbeck. Foto: Hasse Andersson/Sveriges Radio

Gymnasiedagarna ett smörgåsbord för osäkra

Louise Lejon: Jag vill bara veta hur det är på gymnasiet
0:42 min

Under tre dagar kommer tiotusentals ungdomar besöka gymnasiedagarna på Svenska mässan för att få bra tips när de nu ska välja gymnasium och en utbildning som de tror passar dom.

Christian Petersson och Louise Lejon från Kärralundsskolan har kommit till Sigrid Rudebecks gymnasiums monter där Linn Gerdtham står beredd att svara på alla deras frågor om sin skola:

– Jag tycker mycket om min skola och svarar gärna på frågor om hur det är på skolan om kurser och lokaler.säger Linn Gerdtham.

Louise Lejon vill gärna plugga till psykolog eller på något sätt jobba inom polisen. Hon vill helt enkelt veta hur det är på gymnasiet.

Christian Petersson har kanske redan bestämt sig för ekonomistudier på Göteborgs högre samskola eller möjligen gå samhällsprogrammet. Han är inställd på vidare studier på universitetet.

- Det är en självklarhet, tycker han.

Under tisdags- och onsdagskvällen kan ungdomarna ta med sina föräldrar till gymnasiedagarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".