Kvinna med plakat
1 av 3
Eva Billton från "Vi står inte ut" demonstrerar idag. Foto: Josipa Kesic/Sveriges Radio
Människor som står i klungor
2 av 3
Demonstration mot utvisning av ensamkommande till Afghanistan. Foto: Josipa Kesic/Sveriges Radio
Polisen sätter upp staket vid demonstration
3 av 3
Polisen sätter upp staket vid demonstrationen. Foto: Josipa Kesic/Sveriges Radio

Demonstration mot utvisningar av ensamkommande

Ingrid Broms: Det känns helt sjukt
2:32 min

I kväll ska ett flygplan lyfta från Landvetter till Afghanistan med ensamkommande ungdomar.  Ett 50-tal människor demonstrerar just nu mot utvisningarna.

På Migrationsverkets förvar i Kållered finns ett tiotal ensamkommande ungdomar som ska utvisas till Afghanistan i kväll. Ingrid Broms är en av dom som demonstrerar idag mot utvisningarna. 

– Vi är här för att visa vårt stöd för dom som sitter i Migrationsverkets förvar. Det här ska inte ske i tysthet. Vi vill försöka stoppa verkställigheten av utvisningarna, vi har jurister som jobbar med så kallade verkställighetshinder,   säger hon. Formellt sett kan utvisningarna hindras ända tills dom sitter på planet. 

– Utvisningarna till Kabul strider mot mänskliga rättigheter. Det känns helt sjukt. Jag känner inte igen mig i Sverige längre. Att man skickar ut barn, säger hon. 

Demonstrationerna och protesterna fortsätter under dagen. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".