Crister Fritzson, VD för SJ tror på fortsatt ökning av tågresandet.
Crister Fritzson, VD för SJ tror på fortsatt ökning av tågresandet. Foto: Erica Hedin

SJ satsar på nya tågavgångar mellan Göteborg och Stockholm

Crister Fritzson, vd: Punktligheten ökar hela tiden
1:04 min

Tågresandet till Göteborg har ökat markant under senare år vilket gör att SJ ökar antalet avgångar mellan Göteborg och Stockholm.

När tågresandet fortsätter att öka ordentligt mellan Göteborg och Stockholm så är behovet av Västlänken och en fördubblad kapacitet vid Göteborgs central viktig säger SJ:s VD Crister Fritzson.

– Vi ser en trend i att resandet ökar då vill vi investera i fler avgångar, högre kapacitet för att fortsätta den positiva trenden. 

Under 2018 kommer 12 nya snabbtågsavgångar per vecka och intercity-tåg på sträckan. 

Fler tåg när det det redan är trångt spåren, kommer tågen komma fram i tid? 

– Punktligheten ökar hela tiden. Problemen som vi haft i år har varit underhållsarbeten och de kommer under nästa år, framförallt under andra halvåret, att minska och då kommer restiden att gå ner. 

Västlänken är en del i förbättringen av tågtrafiken som han ser det:

– Den är avgörande för att vi ska få en mer effektiv tågtrafik i landet och i Västsverige. Då måste vi öka kapaciteten och då är tunneln en stor del i det, säger Crister Fritzson, vd på SJ. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".