Little Dragon
Yukimi Nagano och Erik Bodin utgör hälften av göteborgsbandet Little Dragon Foto: Peo Wenander

Little Dragon: Jätteläskigt att spela inför hemmapubliken

2:45 min

Med skräckblandad förtjusning berättar två av bandmedlemmarna Yukimi Nagano och Erik Bodin om hur det kommer att bli att stå på scen i Göteborg. Med skräckblandad förtjusning berättar två av bandmedlemmarna.

– Ibland är det jätteläskigt och jag blir väldigt nervös, säger Yukimi Nagano. Men det är också sjukt kul att spela hemma!

Yukimi Nagano, Erik Bodin, Fredrik Källgren Wallin och Håkan Wirenstrand träffades i Göteborg 1996 och snart därpå bildades bandet Little Dragon.
Idag har de hela världen som spelplats och turnerar över 100 dagar varje år.

– Vi har fått sätta en gräns på max 120 dagar per år, säger Erik Bodin. Och USA är nog den största marknaden.

Men det är inte själva resandet som lockar mest.

– Nej, det roligaste är ju att spela, säger Yukimi Nagano. De där 90 minuterna på scen när man känner att man får liv och förstår varför vi sliter så här.

Och namnet Little Dragon har en alldeles egen historia.

– Det är ett gammalt öknamn som vi hade på Yukimi. Hon kunde bli så vansinnigt arg i studion så vi retade henne och kallade henne för "lilla draken", säger Erik Bodin och skrattar. Det är kanske inte så sjysst, egentligen.

– Ja, det var mycket bråk då, men det är roligt nu så jag bjuder på det! säger Yukimi Nagano. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista