Tord Karlsson(S): Jag är besviken

2:48 min

Göteborgs stads revisorer riktar skarp kritik mot hur ansvariga för IT i kommunen skött beslut kring utlandsresor och hur kostnaderna redovisats. En kritik som ansvarig politiker till viss del skjuter ifrån sig.

Tord Karlsson (S) är ansvarig politiker och ordförande i nämnden för Intraservice. Han lägger mycket av ansvaret för att reglerna inte följts på förvaltningen.

– Ansvaret faller i första hand på förvaltningschefen. Eftersom det har varit förvaltningens eget arbete och förvaltningens egna beslut. 

Den kritik han själv tar på sig är att han inte satt stopp i tid. Men han menar att han inte känt till bristerna i hur resorna hanterats förrän stadsrevisionens rapport blev känd idag. 

– Det är kritik som man kan rikta mot mig, men sedan hade man väl kunnat hoppas på mer stöd från förvaltningen, säger Tord Karlsson, som själv deltog i en av de kritiserade resorna till USA

Ni hade ett program i Seattle på tre och en halv dag men var borta i nio - hur kunde det bli så

– Program är inte lätta att läsa och vi var inte medvetna om att det skulle bli så mycket fritid,säger Tord Karlsson.

Hur påverkar det här förtroendet?

– Det har naturligtvis inte hjälpt till. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista