Tjejer i röda och vita fotbollsdräkter jublar efter ett mål.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

VM-kvalmatch i Göteborg ställs in

0:29 min

Danmark kommer inte till spel i fredagens VM-kvalmatch mot Sverige på Gamla Ullevi. Det efter en konflikt mellan laget och danska fotbollförbundet.

Det danska fotbollsförbundet DBU har nu lagt ut på sin hemsida att Danmark inte kommer ställa upp i fredagens VM-kvalmatch mot Sverige på Gamla Ullevi.

– Vi har fått besked från det danska förbundet att matchen inte kommer att spelas. De är inte överens, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SVT Sport.

Konflikt med förbundet
Det danska damlandslaget i fotboll har under hösten varit i konflikt med landets fotbollsförbund DBU. Det handlar om ekonomisk ersättning och ett nytt landslagsavtal.

Inför Danmarks VM-kvalpremiär mot Ungern i september kunde parterna enas om ett tillfälligt avtal.
Men, de danska landslagsspelarna hade inför fredagens Sverige-match varit tydliga med att man inte tänker gå med på någon tillfällig lösning denna gång.

Sverige räknar med match ändå
Svenska fotbollförbundet säger till P4 Göteborg att man fortfarande förbereder sig på att det ska bli match.

– Saker och ting kan ju ändras. Det pågår möjligen diskussioner ändå om hur det här ska kunna lösas, säger Svenska Fotbollförbundets kommunikationschef Anders Jansson.  

Det är Europeiska fotbollsförbundet UEFA som slutligen bestämmer om det blir match, de har fram till torsdag kl. 18.15 på sig att göra det.

8000 sålda biljetter
Inför fredagens match på Gamla Ullevi i Göteborg har det sålts 8000 biljetter. Om det inte blir match återbetalas sålda biljetter. Besked ska ges 24 timmar före matchstart. 

Läs mer hos Radiosporten!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista