Staty och entrén till Intraservice
Foto: Madeleine Blidberg
GÖTEBORGS KOMMUN

Kritiserade resor kan bli förmånsbeskattade

1:11 min

Förvaltningen Intraservices utlandsresor blir nu en fråga för Skatteverket. Det här efter Stadsrevisionens granskning av förvaltningens redovisning.

 – Vi har en dialog med Skatteverket om detta just nu, så vi kommer hantera detta, säger Nisse Waldefeldt, chef för Intraservice i Göteborg. 

Det handlar främst om de resor där det kommit fakturor från leverantörer, med klumpsummor på vad som kallas konferensavgifter, och som då betalats.

Enligt Stadsrevisionen går det inte att utesluta att det förekommit besök på klubbar och konserter som leverantören antingen bjudit på eller fakturerat, utan att det framgått på räkningen. Bland annat ska det handla om en resa till San Fransisco där begivenheten på kvällen var en konsert med Lenny Kravitz. Vid flera resor ingår både "happy hour och party" i programmen, bland annat vid resan till Orlando i Florida i maj i år.

Förvaltningschefen Nisse Waldefeldt som själv varit med på flera resor uppger att samtal med Skatteverket nu förs om vad som kan bli fråga för så kallad förmånsbeskattning.

– Om det nu visar sig vid en granskning att det har varit mer saker än vad som står där så behöver vi hantera det. Vi behöver ha en dialog med dom som varit med på konferensen. Deltog man i det här behöver man också göra rätt för sig, säger han.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista