Danmark-Sverige är inställd, skriver Uefa.
Danmark-Sverige är inställd, skriver Uefa. Foto: TT

Uefa: VM-kvalmatchen ställs in

Fredagens VM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Danmark som skulle spelas på Gamla Ullevi ställs in. Det bekräftar Europeiska fotbollsförbundet.

Under onsdagen meddelade det danska fotbollförbundet att fredagens VM-kvalmatchen mellan Danmark och Sverige ställs in på grund av den olösta konflikten mellan de danska spelarna och det danska förbundet.

Nu bekräftar även Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, att VM-kvalmatchen inte kommer att spelas.

– Vi kan bekräfta att matchen är inställd. Ytterligare information om eventuella disciplinära åtgärder kommer att meddelas, skriver Uefa i ett mail till Radiosporten.

8000 biljetter har redan sålts till VM-kvalmatchen på fredag i Göteborg. Den som har köpt biljett till matchen får pengarna tillbaka om man vänder sig till biljettförsäljaren.

Tvist om pengar
De danska spelarna vill ha mer ekonomisk ersättning samt bättre förutsättningar när de spelar med landslaget. Spelarna och förbundet nådde ett tillfälligt avtal till VM-kvalet mot Ungern i september men har nu inte lyckats komma överens om ett nytt avtal.

Under onsdagen uppgav det danska förbundet att de hade varit i kontakt med internationella fotbollsförbundet (Fifa) och att bestraffningen vid en inställd match kan bli ekonomisk, poängavdrag eller avstängning från hela VM-kvalet.

Danmarks planerade match mot Kroatien på tisdag är inte inställd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".