Bild på del av polisbil
ARKIVBILD Foto: Johan Nilsson/TT

Tonåring misstänks ha hotat elever på skola

Polisen i Göteborg har tagit in en pojke i 15-års åldern till förhör. Pojken är misstänkt för att hota elever på den gymnasieskola i centrala Göteborg där han är elev.

-Vi har hämtat in en elev på Cybergymnasiet till förhör. Han har uttalat olika hot mot skolan och mot enskilda elever under det senaste dygnet, säger polisens presstalesperson Hans Lippens till TT.

Eleverna som hört hoten har reagerat och pratat med lärare som i sin tur larmat polisen. Hoten ska ha framförts personligen och ärendet har rubricerats som olaga hot. Vad hoten handlat om vill polisen inte berätta.

Pojken har förhörts med en advokat närvarande. Under förhören nekar pojken till anklagelserna. Efter förhören har han släppts och överlämnats till vårdnadshavaren och socialtjänsten. Skolan är öppen och lektioner pågår som vanligt.

-Jag har gjort bedömningen att det inte föreligger någon akut fara på något sätt, säger åklagaren Magnus Natt och Dag till GT.

Polisen betonar att utredningen handlar om olaga hot och inte omfattar något förberedelsebrott.

För drygt ett år sedan larmades polisen till Cybergymnasiet efter en explosion. En elev anhölls då misstänkt för att ligga bakom dådet, men släpptes senare och åklagaren kallade det som hänt för ett "pojkstreck".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".