Många människor väntande på Centralstationen
Foto: Andreas Lindahl/Sveriges Radio

Förseningar i tågtrafiken efter kabelbrand

0:16 min

Vid 18-tiden på onsdagskvällen började tågtrafiken till och från Göteborgs central rulla igen efter att det varit totalstopp i ungefär två timmar.

Det var vid ett arbete med en högspänningsledning i Olskroken som ledningen grävdes av och det började ryka. Personal från närliggande transformatorstation evakuerades.

Räddningstjänsten stoppade tågtrafiken vid 16-tiden på eftermiddagen och ungefär två timmar senare kunde trafiken släppas på igen.

– Man började att ta in sex tåg i taget för att se om elförsörjningen håller, för startar man all trafik samtidigt så kan det bli väldigt ansträngt för elledningarna, säger Beisi Sundin.

Enligt Trafikverket är det stora störningar i tågtrafiken till och från Göteborgs central och det kommer bli följdförseningar resten av kvällen och natten.

– Det finns tåg som stått i två timmar och även om trafiken kommer igång nu så kommer det vara förseningar och kanske inställda tåg också, säger Beisi Sundin.

Resenärer uppmanas att kontakta sitt tågbolag för att få mer information om sin resa.

Västtrafik har satt in ersättningsbussar på vissa linjer. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista