Här hittas en av de skjutna.
Här hittas en av de skjutna. Foto: Polisens förundersökning.
GÖTEBORG

Åtalas efter mordförsök på nio personer

1:09 min

En 25-åring åtalas för försök till mord i Bergsjön i juli. Mannen misstänks ha skjutit sex skott mot nio unga personer som letade efter en stulen moped. Två av dem träffades i ryggen.

Klockan är 22.30 på kvällen den 8 juli när polisen får larm om en skottlossning vid Komettorget i Bergsjön. Stora polisresurser sätts in och två personer hittas skjutna i ryggen vid en gångbana i närheten av torget.

Bara 20 minuter senare inträffar en ny skottlossning. Den här gången är det polisen som skjuter, mot den bil som setts lämna Komettorget i hög fart efter den första skottlossningen. Bilen kör rakt mot polisen och rammar två polisbilar. Föraren skottskadas i benet och grips.

Ytterligare två personer som misstänkts ha hjälpt gärningsmannen att fly i samma bil grips. I förhör svarar en av dem "Ingen kommentar" på över 100 frågor från förhörsledaren.

Den huvudmisstänkte 25-åringen som är den som nu åtalas grips nio dagar senare i sitt hem. Gripandet går lugnt till. Han hävdar att han är oskyldig. Förutom vittnesuppgifter finns dock även teknisk bevisning i form av bland annat kulor.

Trots eftersök med hund har polisen inte hittat något vapen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista