Riksdagsledamoten besökte sin gamla skola i Biskopsgården

1:08 min

Riksdagsledamot Yasmine Posio Nilsson (V) besökte Svartedalsskolan i Göteborg för att medverka i en kampanj om ungas rätt till utbildning.

Den globala kampanjen ”100 million” startade i Indien av Nobels fredspristagare Kailash Satyarthi som fick nobelpriset tillsammans med Mala Yousafzai. 

En del av den svenska kampanjen går ut på att riksdagsledamöter och lokalpolitiker gör skolbesök. Detta bland annat för att kunna ta del av vad elever tycker att politiker kan göra mer för att ännu fler unga ska få möjlighet till utbildning.

– Jag som faktiskt är född och uppvuxen i Länsmansgården kan vara en förebild och visa att även vi som kommer från orten har möjlighet att komma någonstans, säger Yasmine Posio Nilsson, riksdagsledamot för vänsterpartiet.  

I Sverige arrangeras kampanjen i ett samarbete med Lärarfördbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Elevråd, Sveriges Elevkårer och Bris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista