#metoo

Gymnasieelever diskuterar sexuella trakasserier

2:54 min

Kampanjen #metoo där människor delar med sig av erfarenheter kring sexuella trakasserier skapar diskussion på Partille Gymnasium.

Den högaktuella kampanjen angående sexuella trakasserier fortsätter att öppna upp utrymme för diskussion. Eleverna på Partille Gymnasium tycker att det är positivt att kampanjen fått en så stor spridning.

– Jag tycker att det är en väldigt bra idé, kampanjen lyfter saker som man inte pratar om annars, menar Josefin Lindskog som läser Samhällskunskap med inriktning Handboll på Partille Gymnasium

Josefin märker en förändring sedan #metto-kampanjen startade. 

– Vi pratar mer om det nu, även om det alltid varit så att vi pratat en del om ämnet. Kampanjen gör att vi pratar mer om hur orättvist det är, att det ska behöva vara så svårt att prata om det, säger hon. 

Även Mohammed Akul tycker att det är viktigt att prata om sexuella trakasserier.

– Folk vågar berätta om vad de varit med om nu och man borde ta upp det när något händer. Man måste inse att det som händer är allvarigt, menar Mohammed.

Lärarna på skolan påverkas också av att kampanjen fått en så stor spridning. Magnus Garå som arbetar som lärare i idrott och samhällskunskap menar att det finns två viktiga delar att lyfta upp angående kampanjen.

– Jag ser det som två aspekter, den ena delen är innehållet i #metoo och vad det innebär. Den andra delen är att man kan tänka kring hur stor spridning saker och ting kan få på kort tid, säger han.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista