Maria Källsson
Bokmässans Maria Källsson Foto: Peter Stenberg/Sveriges radio

Källsson lämnar Bokmässan

Maria Källsson väljer att lämna jobbet som mässansvarig för Bokmässan.

Maria Källsson som varit mässansvarig för Bokmässan sedan 2012 lämnar under hösten på egen begäran sin befattning, meddelar Bok & Bibliotek i ett pressmeddelande.

De senaste åren har bokmässan handlat mycket om att Maria Källsson och Svenska Mässan gett plats åt högerextrema Nya Tider. Årets bokmässa överskuggades även av Nordiska Motståndsrörelsens demonstration som påverkade lördagens besökssiffror negativt. 

– Jag är stolt och glad över att vi lyckades genomföra en bra Bokmässa i år trots de särskilda omständigheterna, säger Maria Källsson. Min övertygelse är att Bokmässan kommer att gå starkare ur detta och fortsätta vara den stora mötesplatsen mellan författare, läsare, förlag och besökare. Nu är tiden mogen för mig att gå vidare till nya uppgifter, skriver hon i pressmeddelandet.

Maria Källsson börjar vid årsskiftet som VD för Tillväxt Lidköping. Frida Edman som är affärsutvecklare vid Bok & Bibliotek, blir tillförordnad ansvarig för Bokmässan tills en ersättare rekryterats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista