Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson är programledare för P3 Guld 2018.
Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson är programledare för P3 Guld 2018. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson leder P3 Guld-galan 2018

0:40 min

Tina Mehrafzoon leder Sveriges största musikgala för fjärde året i rad och den här gången gör hon det tillsammans med skådespelaren och musikälskaren Adam Pålsson.

P3 Guld arrangeras på Partille arena utanför Göteborg och direktsänds i både Sveriges Radio P3 och SVT1.
I nio olika kategorier prisas de artister som utmärkt sig mest genom året och det bjuds på unika liveuppträdanden, som både summerar året som varit och som också vänder blickarna mot framtiden och musikåret som precis har börjat. Biljetterna till P3 Guld finns ute nu.

– Jag älskar P3 Guld för att det är den fetaste hyllningen till det gångna årets musik och artister. Och för att det är en värdig gala där vi tar musik och populärkultur på allvar, säger Tina Mehrafzoon.

Adam Pålsson han tidigare delat ut pris på galan. Hans första stora roll var redan 2003 i tv-serien ”Vera med flera” men det var med ”Torka aldrig tårar utan handskar” (2012) som han fick sitt stora genombrott. Adam Pålsson har även sjungit själv i bandet År&dar och kommer att spela Ted Gärdestad i filmatiseringen av hans liv.

– Jag blev så smickrad att jag tackade ja av bara farten när jag fick frågan om att leda P3 Guld. Nu undrar jag vad jag har gett mig in på, det blir antagligen mitt första och sista programledarjobb. Men som tur är så är det inte jag och Tina som ska stå i fokus utan musiken, säger Adam Pålsson.

Vilka av årets aktuella artister som har nominerats till de nio prestigefyllda priserna offentliggörs den 30 november.

Evenemanget P3 Guld 2018 är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Partille arena och Göteborg & Co goteborg.com

LÄS MER: P3 Gulds webbsida!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista