En del av Rannebergen ska säljas ut.
En del av Rannebergen ska säljas ut. Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio.

Vänsterpartiet: "Victoria Park oseriös hyresvärd"

1:13 min

Det är ett svek mot hyresgästerna i det kommunala Bostadsbolaget i Göteborg att sälja ut 289 lägenheter i Rannebergen till det privata bolaget Victoria Park, enligt Vänsterpartiet.

Vänsterpartiets Johan Svensson ingår i styrelsen av moderbolaget Framtiden och han var den ende som röstade emot beslut om att sälja lägenheterna till Victoria Park:

– Det här är ett oseriöst förslag och det kommer att drabba hyresgästerna.

– Victoria park har visat mer än en gång att de inte beteer sig som en seriös hyresvärd.

På vilket sätt inte seriösa?

– De har på olika sätt i landet visat det. Tittar vi på Nyköping har de delat ut hörselkåpor till de boende som en lösning på det faktum att de har konstanta renoveringar.

– Hyresgästföreningen i Borås har gåt ut och kallat deras uthyrningsregler för människofientliga, ett sånt bolag tycker jag inte vi ska göra affärer med.

Hyresreglerna i Borås handlade enligt Johan Svensson om att Victoria Park inte hyr ut till någon som saknar jobb.

Men Socialdemokraten Lars Johansson ordförande i styrelsen för Framtiden sa så här om företaget Victoria Park just med hänvisning till köpet av lägenheterna i Borås:

– Jag kan bara konstatera det att när vi tittar på Borås där man gjorde en affär för några år sen, när man sålde 600 lägenheter så är vår referens att det här fungerat väldigt bra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista