En kvinna med brunt hår och hörlurar sjunger i en mikrofon.
1 av 3
Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio
Sonya Hedenbratt 1964.
2 av 3
Sonya Hedenbratt 1964. Foto: Jarl Ekenryd/SVT Bild
Två kvinnor sjunger och en kille spelar elgitarr.
3 av 3
P4 Göteborgs programledare Matilda Sjöström uppträder under namnet Det Brinner. Kompad av Katja Ahlsell och Joakim Fritzner. Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio

Matilda hyllar Göteborgs folkkära Sonya Hedenbratt

2:38 min

P4 Göteborgs programledare Matilda Sjöström med artistnamnet Det Brinner firade 40 år med P4 och Göteborgs musikhistoria med en hyllning till Sonya Hedenbratt.

Matilda Sjöström bekant för P4 Göteborgs lyssnare som morgonprogramledare är även artist i flera skepnader. Hon är med i bandet Steget, medlem i Nationalteaterns Rockorkester och egna projektet Det Brinner. Sin musik skapar hon i studion döpt till Sonya, efter Göteborgs folkkära sångerska Sonya Hedenbratt, en ikon enligt Matilda. 

– Sonya är lite av en idol och också en förebild som sångare och musiker från Göteborg. Hon var mycket Göteborg och jag känner igen mig i det. Så det känns jättestort. 

Matilda Sjöström har valt att tolka Sonyas låt "Låt hjärtat va med". Hon kompas av Katja Alsell körsång, Joakim Pritzner, på gitarr. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista