Uno Svenningsson spelar live när P4 Göteborg firar 40 år 2017
1 av 3
Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio
Uno Svenningsson och Magnus Reuterberg spelar live när P4 Göteborg firar 40 år 2017
2 av 3
Uno Svenningsson och Magnus Reuterberg spelar live när P4 Göteborg firar 40 år 2017 Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio
Uno Svenningsson spelar live när P4 Göteborg firar 40 år.
3 av 3
Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio
P4 40 ÅR

Uno Svenningsson tolkar Nationalteatern

2:37 min

Uno Svenningsson tolkar Nationalteatern när P4 Göteborg firar 40 år med nedslag i Göteborgs musikhistoria.

P4 Göteborg minns tillbaka sedan starten av lokalradion 1977 genom att lyfta musik som spelats i radiokanalen. Inbjudna artister som är aktuella nu har ombetts göra en tolkning av en Göteborgsartist från radions 40-åriga historia. 

Uno Svenningsson har valt att tolka Nationalteaterns "Bara om min älskade väntar", en låt av Bo Dylan som Ulf Dageby skrev svensk text till. 

Den tidigare sångaren i Freda' är nu som soloartist aktuell i tv-programmet Så mycket bättre. Han håller även på att spela in en ny skiva med tio tolkningar. I vår åker han ut på turné med bland annat kompgitarristen Magnus Reuterberg.  I bilradion blir det P4 Göteborg.  

– Jag älskar P4 Göteborgs morgonprogram, det lyssnar jag alltid på i bilen. Sedan är det det där med sporten, där får jag mitt lystmäte, säger Uno Svenningsson. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista