Cecilia Berlin, forskarassistent på avdelningen för Produktionssystem, Institutionen för industri- och materialvetenskap.
Cecilia Berlin, forskarassistent på avdelningen för Produktionssystem, Institutionen för industri- och materialvetenskap. Foto: SR / Daniel Ågren

Chalmersforskare dansar sin doktorsavhandling

1:25 min

Cecilia Berlin har spelat in sin doktorsavhandling som en dansfilm. Med dans och textbubblor förklarar filmen hennes avhandling.

Cecilia Berlin är den första på Chalmers som valt att delta i tidskriften Science:s tävling "Dance your PH:D", alltså på svenska "dansa din doktorsavhandling". 

Vardagligen forskar hon på avdelningen för Produktionssystem, hennes inriktning är är människor i produktion och ergonomi.

– Jag fann i min forskning att ergonomen ofta är för sent inkopplad, när skador redan skett. Men om man kan om ergonomi och kan påverka designen av arbetsplatsen så kan man skydda arbetarna i ett tidigare skede, säger hon.

Filmen börjar med att hon gestaltar fyra produktionsarbetare vid ett löpande band som monterar i luften.

– Jag dansade alla roller själv. Så jag står i fyra delar i bilden och dansar simultant. Jag har räknar ut väldigt noggrannt vad som ska hända exakt när, säger Cecilia Berlin.

FILM: Se när Cecilia Berlin dansar sin doktorsavhandling på Youtube!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista