Polisbil
Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
GÖTEBORG

Misstänkt gripen efter knivrån

0:26 min

En person är anhållen misstänkt för ett av personrånen i Göteborg i helgen. Den anhållne är mellan 15 och 20 år och polisen undersöker nu om han kan knytas till fler rån.

Efter midnatt natten till söndagen blev en kvinna omkullputtad vid Domkyrkan och bestulen på sin handväska av två tonåriga killar. Hon fick lindriga skador.

Vid tretiden blir en man på Pontus Wiknersgatan i Johanneberg rånad av två yngre killar på sin mobil och plånbok. En timme senare utsätts en annan man på Bellmansgatan i Vasastan för rån under knivhot av två yngre män. Där kunde polisen gripa en av rånarna som senare anhölls.

Natten till lördagen inträffade flera rån där grupper av tonåriga tvingade till sig bland annat mobiltelefoner.

I Bergsjön blev en yngre man slagen med knytnävar av en grupp ungdomar som även stal hans mobiltelefon.
Och två knivrån genomfördes under natten vid Andra långgatan i centrala Göteborg.

Tidigare i veckan har flera personrån inträffat i nordöstra göteborg.
Samtliga utförda av grupper med ungdomar.

– Det har varit lugnt ett tag, men nu verkar det som att det är i gång igen, säger Tommy Nyman polisens presstalesperson till P4 Göteborg. Men det är tveksamt om det är samma konstellation av rånare i de olika fallen säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista