Johan Fält, moderat och ny ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Göteborg. Foto: Peter Stenberg/SR
1 av 3
Johan Fält, moderat och ny ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Göteborg. Foto: Peter Stenberg/SR
Stängt på vårdcentralen.
2 av 3
Stängt på vårdcentralen Angered Care. Foto: Sofia Blad/Sveriges Radio
Angered Care.
3 av 3
Angered Care. Foto: Sofia Blad/Sveriges Radio

Regionen säger upp vårdcentral efter brister i vården

1:00 min

Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd beslutar att säga upp avtalet med vårdcentralen Angered Care med omedelbar verkan. Den främsta anledningen är bristande patientsäkerhet.

Det var efter att Inspektionen för vård och omsorg (IVO) uppmärksammat Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd som de tog beslut om att granska verksamheten vid vårdcentralen Angered Care.

Den fördjupade uppföljningen har visat sådana allvarliga brister i bemanning, journalföring och i vården att patienternas säkerhet äventyrats. Angered Care därför inte levt upp till sitt uppdrag och kontrakt, skriver nämnden i ett pressmeddelande. 

– Vi säger upp avtalet, så de kommer inte få pengar av oss mer, säger Johan Fält (M) i Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd till P4 Göteborg. 

Bristerna är så allvarliga, särskilt gällande patientsäkerheten, att Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat att säga upp avtalet med Angered Care med omedelbar verkan. Beslutet togs på ett extra sammanträde den 6:e november och innebär att vårdcentralens patienter kommer att bli listade på sin närmaste vårdcentral.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista