En blå lastbil som det står postnord på
Arkivbild. Foto: Emil Langvad/TT
GÖTEBORG

Tre unga män anhållna efter lastbilskapningen

1:14 min

Tre yngre män kontrollerades av polis efter kapningen av Postnords lastbil i Lövgärdet tidigare idag. Uppgifter från de tre gjorde att de hämtades till förhör, och inatt anhölls.

Dom unga männen är i 17-års åldern.

– Det var i samband med en personkontroll som vi tyckte att deras beteende var underligt. När vi kontrollerade dom så gjorde deras beteende att vi fattade beslut om att ta in dom till förhör, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman till P4 Göteborg.  

Det var två maskerade personer med rånarluvor och pistoler som tvingade ut föraren ur Postnords lastbil i Lövgärdets centrum tidigare idag. De körde sedan själva från platsen i en personbil. 

Lastbilen hittades sedan vid Vättlefjäll och vittnen såg hur två personer lastat ut saker ur den. Rånarna gav sig sedan i väg i en personbil.  Det är oklart vad som stals.

Även flyktbilen har nu anträffats i Rannebergen. Bilen är beslagtagen och kommer att genomgå teknisk undersökning.

Polisen kontrollerade vid lunchtid flera adresser efter att en blå lastbil kapades i Lövgärdet i Angered i förmiddags. Det säger polisens presstalesman Peter Adlersson till P4 Göteborg.

Polisen skriver på sin hemsida att lastbilen tas i beslag och teknisk  undersökning inleds. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista