Benji och en uppbruten dörr.
1 av 2
Benji försvann när polisens insatsstyrka stormade fel lägenhet. Foto: Privat, Emilie Lindholm
En trött Benji äntligen hemma på soffan igen efter att ha varit försvunnen i nära ett dygn.
2 av 2
En trött Benji äntligen hemma på soffan igen efter att ha varit försvunnen i nära ett dygn. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio

Benji försvann när insatsstyrkan stormade lägenheten

3:05 min

När polisen jagade misstänkta efter lastbilskapningen i Lövgärdet igår stormade insatsstyrkan fel lägenhet i jakten på rånarna. I samband med det smet hunden Benji ut och försvann.

Den lilla chihuahuan Benjis försvinnande engagerade många i Lövgärdet.

– Jag är så otroligt tacksam att så många hjälpte till att leta efter honom, säger Benjis matte Frida till P4 Göteborg.

Det var i samband med att polisen skulle göra en razzia mot en lägenhet som de av misstag bröt sig in i Fridas lägenhet, något som Göteborgs-Posten var först med att skriva om. Polisen förklarar misstaget med att en misstänkt tidigare bott i hennes lägenhet. 

– Jag fick en chock när jag hörde vad som hade hänt. Jag skulle bara gå och handla i tio minuter och när jag kom tillbaka var min hund borta, säger Frida. 

Men drygt ett dygn efter Benjis försvinnande dök han upp i Gårdssten drygt tre kilometer bort. En Volvoarbetare som var på väg hem från nattskiftet fick syn på honom och kunde lämna över Benji till polisen.

– Han var skakig, blöt och kraftlös så vi fick åka till veterinären. Där visade det sig att han hade flera stukningar och blåmärken.

När P4 Göteborg hälsar på hemma hos Frida ligger Benji i soffan och sover. Och med hjälp av en del smärtlindring så verkar han vara vid gott mod och glad över att vara hemma igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista