Passagerare går av Älvsnabbare vid Stenpiren.
Än så länge gott om plats. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
EU-MÖTE I GÖTEBORG

Enda sättet ta sig över älven om broarna stängs

1:15 min

Det kommer bli många som tar färjan över Göta Älv på fredag. Båda broarna och Tingstadstunneln kan komma att stängas av när EU-delegater ska köras till och från Eriksberg på Hisingen.

Men några extra Älvsnabben-färjor kommer inte att sättas in för att klara det ökande resetrycket.

– Nej, vi har inga extrafärjor. Vi ser att det finns kapacitet på de färjor som allaredan finns idag, säger Västtrafiks kommunikationsstrateg Lena Johansson.

Men det är ju ett rejält tryck morgon och eftermiddag på de färjor som kör mellan Stenpiren och Lindholmen?

– Så är det, men vi tror det ska få plats några till. Sedan har ju polisen sagt att har man möjlighet att inte resa den här dagen utan jobba hemifrån så kanske det blir några färre ute på vägarna.

Västtrafik råder alla som reser med kollektivtrafiken att vara ute i väldigt god tid.

– Även vi kommer ha svårt att ta oss fram och vi kommer inte heller få besked i förväg om vilka vägar man väljer att åka, säger Lena Johansson och syftar på hur EU-mötesdeltagarna transporteras genom stan.

Rickard Nordin som tar färjan över älven med sin cykel är beredd på att det blir extra trångt på Älvsnabben och Älvsnabbare 17 november.

– Jag har förstått det. Det gäller att vara ute i god tid och det hoppas jag att just Västtrafik kan vara duktiga att informera om så vi inte står där allihop och kommer för sent, säger han.

LÄS MER: Så påverkas du av EU-toppmötet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista