Eu
Emma Gustavsson från Göteborg och Carl Hellström från Stockholm deltar i mötet. Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio

Emma och Carl deltar i EU-mötet

1:56 min

När EU:s toppar träffas i Göteborg har två unga svenskar valts ut att vara med på mötet.

Snickaren Emma Gustavsson från Göteborg och psykologen Carl Hellström från Stockholm valdes ut av statsminister Stefan Löfvén att sitta med under fredagens EU-toppmöte på Eriksberg.

I Morgonprogrammet berättar de om vad de hoppas få ut och vilken som är den viktigaste frågan för dem.

-Jag ansökte om att få vara med på mötet dels eftersom jag är väldigt intresserad av  Europa-politik, det är så spännande och kul att får lära sig mer. Det är en jättestor möjlighet får vara med på plats och sitta som en fluga på väggen och ta in alltsammans. Jag skrev också i min ansökan att jag som psykolog vill föra in perspektivet om psykisk hälsa också. Många unga idag i Europa har en prekär situation, tex i Grekland och Spanien med en stor arbetslöshet, man borde prioritera upp den frågan mycket, säger Carl Hellström.

Både Emma och Carl har stora förväntningar på mötet. 

-Jag hoppas att man pratar mycket om konflikten mellan EU som en möjlighet för fri handel och fri rörlighet, med konflikten med arbetares rättigheter. Hur man ser på de frågorna och hur man tänker jobba med det i framtiden, säger Emma Gustavsson.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista