Sarah Klang, Kapten Röd & Lamix till P3 Guld 2018

Sarah Klang, Kapten Röd & Lamix live på P3 Guld 2018

Nu fylls artistuppställningen till P3 Guld-galan på med tre nya akter. P3 basunerar ut stolt att Kapten Röd, Sarah Klang och Lamix kommer att uppträda live på galan.

–Jag känner mig fett ärad över den här möjligheten, säger Lamix. Det är ett bevis på att hårt arbete lönar sig och att allt går om man bara bestämmer sig för det. Ni kan förvänta er drag till 100 procent.

Vinnare sen tidigare

–Sist jag var på P3 Guld är ett av mina mest maxade minnen, så det ska bli kul att komma tillbaka och spela där igen! Arena på hemmaplan dessutom, säger Kapten Röd.
P3 Guld 2012 tog Kapten Röd hem priserna för Årets artist och Guldmicken, priset för årets bästa liveakt. Senaste albumet ”Fläcken som aldrig går bort” kom 2011 och nu är kaptenen äntligen tillbaka med ny musik. Singlarna ”Över min döda” och ”Rudeboy love” har båda släppts i år och han har turnerat hela sommaren med ”Hundralappen”, där alla biljetter kostat just 100 kr. Turnén avslutas storstilat på Ericsson Globe i Stockholm i december och den 20 januari gör han sitt andra liveuppträdande på P3 Guld-galan.

8 miljoner streams

Lamix har slagit igenom med dunder och brak i år. Hans debutsingel ”Hey baby” släpptes i juni och har spelats flitigt på P3. Strax därefter släppte han en remix av låten där han gästas av Mwuana, Jireel, Blizzy och Elias och som i dagsläget har närmare åtta miljoner streams på Spotify. 19-åriga Lamix äntrade hiphop-scenen 2015 då han medverkade på en remix av låten "Si Ingenting" med bland andra Jireel. Därefter har han samarbetat med artister som Pablo Paz och Stor och har turnerat med Linda Pira. I september utsågs han av P3:s musikredaktör till Framtidens artist och släppte i oktober senaste singeln ”Lamborghini”.

Hyllad av kritikerkåren

– Grattis P3 nu blire åka av!!! Tack. Fan va glad jag blir, utbrister Sarah Klang.
Sarah Klang har med sin melankoli och säregna röst blivit namnet på mångas läppar i höst. Debutsingeln ”Sleep” släpptes 2016 och sedan dess har hon släppt ”Strangers” och ”Left me on fire” som alla hyllats av kritikerkåren – både i Sverige och i utlandet. Hennes spelning på Way Out West i år var en av festivalens mest omtalade och hon har sedan dess spelat i Stockholm och Göteborg och på Reperbahn Festival i Hamburg. Tidigare i höst presenterades hon som ett av de första namnen till nästa års SXSW i Austin. Just nu jobbar Sarah Klang på sitt debutalbum som väntas komma i februari 2018.

Fler artister tillkommer

Inom kort avslöjas fler uppträdande artister på P3 Guld-galan den 20 januari, då det även delas ut priser i nio kategorier. Vilka av årets aktuella artister som har nominerats till de prestigefyllda priserna offentliggörs den 30 november.

Sedan tidigare är det klart att Tove Styrke, Silvana Imam och Janice är klara till denna hyllningsgala till svensk musik. P3 Guld 2018 leds av Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson och direktsänds i P3 och SVT1 från Partille arena den 20 januari 2018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista