Många poliser på Landvetter flygplats.
Många poliser och lugnt på Landvetter flygplats. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio
EU mötet i Göteborg

Lugnt läge på Landvetter

1:56 min

Resenärer som ska resa från Landvetter i dag verkar ha tagit trafikvarningarna på allvar. Dom är ute i väldigt god tid, konstaterar vår reporter på plats på Landvetter.

 – Man märker av att det ska bli EU-toppmöte i Göteborg genom det stora antalet poliser som finns på Landvetter, säger vår reporter Emilie Lindholm.

Polisen på Landvetter bär så kallade förstärkningsvapen, något man bara gör vid extraordinära händelser. 

Sammantaget under dagarna kring EU-toppmötet är det här den största polisinsatsen i Sverige i modern tid.

Under eftermiddagen kommer Flygplatsvägen från flygplatsmotet till Landvetter flygplats stängas av tidvis mellan 12-18. Detta sker när EU delegater ska transporteras till centrala Göteborg. Delegaterna transporteras direkt från flygplanen till staden. Dom går inte in via flygplatsen. 

– Det kommer att landa ett 30-tal plan och bilar ska avgå härifrån. De är då resenärerna kan drabbas, säger flygplatschef Charlotte Ljunggren på Swedavia.  

Riksväg 40 är öppen i riktning från Göteborg till Borås, men stängs vid transporterna av delegaterna av från Landvetter till Göteborg.

LÄS MER: Här är vägarna du ska undvika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista