Två män och två kvinnor i reflexvästar håller upp baguetter.
1 av 2
Polisvolontärer med kritiserade baguetter. Foto: Hasse Andersson/Sveriges Radio
En kvinna håller upp en inplastad smörgås.
2 av 2
Ann-Sofie Seikström är polisvolontär. Foto: Hasse Andersson/Sveriges Radio

Poliser skänker sina baguetter till hemlösa

0:46 min

Polischefen blev upprörd över medarbetarnas lunchbaguetter under EU-toppmötet. Nu skänker polisen maten till Stadsmissionen.

EU-delegaterna i Göteborg bjöds på lunch för 625 kronor per person. Samtidigt som den stora poliskommenderingen som står utposterad på flera platser i stan fick baguetter.

Något som fick polisområdeschefen i Storgöteborg, Erik Nord, att ryta ifrån på Twitter: "Riktigt undermåliga baguetter vi fått levererade till oss i EU-kommenderingen!".

Flera poliser bestämde sig för att bojkotta baguetterna och köpa sig en rejälare lunch för egna pengar. Och i stället för att slänga mackorna bestämde skänkte de omkring tjugo baguetter kyckling/curry till Stadsmissionen i Göteborg, det skriver Göteborgs-Posten.

Baguetterna togs emot av Maria Clemente som arbetar i Johanneskyrkans café.

– Vi är jättetacksamma att de tänkte på oss och vi kommer dela ut baguetterna till kvällsmat, säger hon till P4 Göteborg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista